Galerie Foto
TIMIȘOARA. Primăria Municipiului Timişoara a semnat, joi, contractul de proiectare şi execuţie a centralei de ardere a deşeurilor combustibile(energetice), în valoare de 66 de milioane de euro, cu TVA, care va fi construită în perimetrul CET Sud. Durata de proiectare şi execuţie este de 24 de luni, de la data validării contractului care a fost semnat astăzi. Au luat parte la eveniment: primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, directorul general al Colterm, Petrică Pampu, directorul general al SC INTERNATIONAL RECYCLING ENERGY S(IRE)-Ioan Samuilă, directorul executiv al SC Romelectro SA-Vasile Munteniţă, societatea fiind câştigătoare a licitaţiei.
Investiţia este prima de acest fel din România şi vizează arderea deşeurilor şi obţinerea de energie termică şi electrică. Energia termică va fi folosită în sistemul actual de distribuţie al oraşului, energia electrică rezultată va fi vândută sistemului energetic naţional, iar banii astfel obţinuţi vor constitui subvenţie la factura de energie termică.
Primarul Municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat că este un proiect foarte important pentru cetăţeni şi pentru oraş, pe care şi-a dorit mult să îl vadă ajuns în faza de concretizare.
Viitoarea centrală va folosi combustibil ecologic şi va asigura 15% din energia termică necesară oraşului, totodată reducând costul deproducţie al energiei termice, după cum a apreciat directorul general al Colterm. Galerie Foto
TIMIȘOARA. Primăria Municipiului Timişoara a semnat, joi, contractul de proiectare şi execuţie a centralei de ardere a deşeurilor combustibile(energetice), în valoare de 66 de milioane de euro, cu TVA, care va fi construită în perimetrul CET Sud. Durata de proiectare şi execuţie este de 24 de luni, de la data validării contractului care a fost semnat astăzi. Au luat parte la eveniment: primarul mu