Deşi s-a născut într-unul dintre cele mai sărace cartiere bucureştene, micuţa balerină e convinsă că va ajunge să facă piruete pe marile scene ale lumii.
1 /.
Tatăl Irinei, Sorin Tarău, era singurul bărbat într-o sală plină cu mămici când a primit vestea că fetiţa lui are veleităţi de mare balerină. "Dansa şi făcea şpagatul prin casă, aşa că la patru ani şi jumătate am dus-o la cursurile Liceului de Coregrafie «Floria Capsali» din Bucureşti. Chiar de la a treia şedinţă, profesoara a spus că nu a mai văzut niciun copil care să se mişte atât de natural ca Irina".
Cu timpul, fetiţa a ajuns să participe la marile competiţii internaţionale de profil din Croaţia, Austria şi chiar SUA, unde a fost mereu pe podium. Şatenă cu ochi căprui, buze frumos arcuite şi un zâmbet sclipitor, micuţa cu trăsături de spanioloaică este de o graţie regală.
Dincolo de limitele fizice
Când e pe scenă, tracul dispare, conştientă că poate domina publicul în timpul celor două-trei minute pentru care a muncit zeci de ore. Aceeaşi determinare a făcut-o să se califice pe locul întâi, anul acesta, la Sibiu, pentru a merge mai departe la Gala World Ballet Competition din SUA, deşi avea 39 de grade febră. "A insistat să urce pe scenă. Seara a stat în perfuzii. Altă dată, a concurat cu răni care îi ajungeau până la os", povesteşte mama copilei.
Pentru ca micuţa să participe la aceste competiţii şi să arate mereu ca scoasă din cutie, părinţii fac mari sacrificii. Acum doi ani, spre exemplu, tatăl a renunţat la meseria de taximetrist pentru a deveni şoferul, stilistul şi asistentul personal al fiicei sale. "Astfel de copii au nevoie de condiţii speciale ca să facă performanţă. O duc cu maşina la şcoală şi la Operă, am grijă de alimentaţia ei şi o însoţesc la concursuri", explică acesta.Deşi ar avea nevoie de un regim special, bărbatul, bolnav de diabet, se neglijează de dr