Bună ziua! Problema mea ar fi următoarea: în urmă cu patru ani, foştii socri au dat fiului lor, implicit mie, suma de 10.000 euro pentru a plăti avansul pentru un apartament. Aceşti bani s-au dat fără niciun act sau semnătură, toate astea cu scopul ca fiul lor să nu mai aibă pretenţii la locuinţa părinţilor, pe care aceştia doreau s-o lase celuilalt copil. În urmă cu un an am divorţat, iar printr-o înţelegere, amiabilă să-i spunem, a rămas ca eu să restitui fostului soţ suma de 5.000 mii de euro, partea mea din cei 10.000. Problema e că am rămas cu un credit în bancă, exact de 5.000 euro, pe care fostul soţ a binevoit să mi-l plaseze mie, în cuantumul celor 5.000 euro datoraţi. Dar, conform scadenţarului băncii, eu pentru cei 5.000 euro voi plăti opt ani de acum înainte, ajungând în final să achit băncii 10.000 euro. Menţionez că fostul soţ apare ca şi codebitor pe împrumutul de la bancă. Aş vrea să ştiu soluţia legală pentru a-l determina pe fostul soţ să achite diferenţa de bani, de la 5.000 la 10.000 euro. Vă mulţumesc!
Bună ziua! Din păcate, dacă nu aţi clarificat acest aspect în cadrul partajului de bunuri comune, la acest moment nu prea sunt multe soluţii pentru a clarifica problema pe cale legală. Vă recomandăm să încercaţi să obţineţi de la bancă un acord pentru încetarea stării de solidaritate existentă între dumneavoastră şi soţul dumneavoastră. În acest sens, creditul iniţial se va diviza în două credite distincte, unul al dumneavoastră şi unul al fostului soţ. Din păcate, pentru a opera o astfel de operaţiune juridică aveţi nevoie de acceptul băncii, care este posibil să vă solicite fiecărui debitor şi câte o garanţie, în susţinerea propriului credit.
Bună ziua! Problema mea ar fi următoarea: în urmă cu patru ani, foştii socri au dat fiului lor, implicit mie, suma de 10.000 euro pentru a plăti avansul pentru un apartament. Aceşti bani s-a