Zilele trecute a fost inaugurat Podul Viilor, o lucrare aparţinând celor doi arhitecţi cunoscuţi şi meseriaşi, Ştefan Paskucz şi Ildico Mitru, la iniţiativa primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, şi a Consiliului Local Baia Mare. Podul a fost reabilitat, modernizat, personalizat şi este în momentul de faţă cel mai frumos pod, între podurile municipiului de pe Săsar.
Arhitecţii au venit cu o propunere ce scoate în faţă istoria oraşului, mai ales că cei de la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie au găsit urme ale vechiului pod, urme din fortificaţia oraşului. Ele se găsesc, de-o parte şi de alta a podului, şi conform arheologilor, s-ar putea să se găsească porţiuni de fortificaţie şi sub carosabil. Au participat consilieri locali, directori în Primăria Baia Mare, constructorul, arhitecţii, oameni de cultură. Iluminat într-un mod deosebit, noul Pod al Viilor va fi cu siguranţă o atracţie pentru cei care vizitează Baia Mare şi o mândrie pentru băimăreni.
„Podul nu este doar un pod, este o lucrare de artă, dar şi o chestiune care într-un fel aduce în faţa băimărenilor un edificiu din istoria oraşului. Asta am dorit să facem, să îmbinăm modernitatea cu ceea ce a însemnat istorie şi podul acesta a fost primul al oraşului nostru. Este podul istoric al municipiului şi am generat câteva elemente care să ne aducă aminte de ceea ce a însemnat Baia Mare ca şi oraş medieval. Eu le mulţumesc celor care au lucrat la acest pod, celor care l-au proiectat, celor care l-au executat şi cred că, pas cu pas, pentru că este poarta de intrare în Centrul Istoric al oraşului, vom putea să dăm o altă faţă întregii zone şi prin ceea ce înseamnă viaţa cultural-artistică aici, dar şi prin ceea ce înseamnă lucrări de amenajare a clădirilor sau a spaţiilor publice din Centrul Istoric al municipiului.
Vor mai fi câteva lucrări importante,