Votul favorabil dat de majoritate in Camera Deputatilor amnistiei, unor amendamente la Codul Penal si imunizarii parlamentarilor in fata unor prevederi ale Codului Penal are multe efecte negative.
Cu siguranta, lucrurile nu vor ramane asa, iar corectarea acestor greseli va elimina sau atenua impactul deosebit de negativ pe care l-am vazut cu totii in ultimele zile. Din nefericire, unul dintre efectele acestei greseli va ramane intiparit in memoria colectiva pentru o buna bucata de vreme: Basescu apare ca un erou al luptei anticoruptie, pentru ca a iesit primul in public ca sa critice, ca sa lupte cu toata forta pe care i-o da institutia prezidentiala impotriva coruptiei, a parlamentarilor corupti sau indolenti. In plus, a fost sustinut in discursul sau si de cancelarii occidentale importante, ceea ce i-a conferit o aura si mai luminoasa. Tocmai el, campionul coruptiei si parintele, tutorele sau protectorul unor afaceri scandaloase derulate de el insusi, de membri ai familiei sale sau de anturajul sau, apare acum intr-o lumina falsa. Cu acest gen de lovituri foarte abile, s-o recunoastem, Basescu a reusit de-a lungul anilor sa-i pacaleasca pe multi romani si sa se mentina la Cotroceni. Nu am niciun fel de dialog cu Basescu, deci, nu-i cunosc planurile, dar sunt gata sa pun ramasag ca va ataca multe zile de acum incolo pe aceste greseli facute de majoritate in Camera Deputatilor. Este efectul care-mi displace in cel mai inalt grad in toata aceasta poveste.
In rarele sale aparitii publice, Adrian Nastase, un om cu o experienta politica incontestabila, ii sfatuia pe actualii lideri ai partidului sa-si foloseasca resursele si sa se concentreze pe actul de guvernare. Altfel, apare riscul revigorarii lui Traian Basescu si a structurilor sale. Ii mai sfatuia fostul presedinte al PSD sa reinventeze Parlamentul. Ponta, despre care tot Adrian Nastase spunea ca nu