Parlamentul României nu poate fi dizolvat pe actuala Constituţie. O spune la RFI senatorul PSD, Toni Greblă. Asta după ce preşedintele Traian Băsescu a afirmat că ceea ce s-a întâmplat în "marţea neagră" ar fi un motiv serios de dizolvare a Parlamentului.
Toni Greblă îl contrazice pe preşedintele Traian Băsescu: "Sigur că s-a comportat şi dânsul ca un politician de Opoziţie. Nu este cazul, nu avem proceduri legale pentru dizolvarea Parlamentului. Dizolvarea Parlamentului pe actuala Constituţie este practic imposibilă".
Senatorul PSD recunoaşte pe de altă parte că modificarea Codului Penal de către deputaţi a fost făcută într-un mod netransparent: "Toată lumea a recunoscut ulterior că a fost un procedeu netransparent, un procedeu în două zile, procedeu care vedeţi cât a iscat în opinia publică. Vreau să vă spun că în ceea ce priveşte Comisia Juridică de la Senat, ca şi Senatul în integralitatea lui, noi am respins proiectul acesta, care ulterior a ajuns la Camera Deputaţilor".
Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi la "Adevărul Live" că ceea ce s-a întâmplat în "marţea neagră" ar fi un motiv serios de dizolvare a Parlamentului, iar dacă ar intra în vigoare modificările la Codul Penal şi legea amnistiei, România ar ieşi din criteriile de la Copenhaga.
"Acesta din «marţea neagră» ar fi fost un motiv serios de dizolvare a unui Parlament, care prin acţiunea lui, generează deservicii uriaşe României. Şi aici nu trebuie să mai argumentez, pentru că am văzut reacţia Comisiei Europene şi a aliaţilor noştri. România, dacă ar intra în vigoare modificările la Codul Penal şi Legea amnistiei şi graţierii, ar ieşi din criteriile de la Copenhaga, care sunt criteriile politice, ceea ce ar fi extrem de grav. Pentru aşa ceva, un Parlament ar trebui dizolvat", a spus şeful statului. Toni Greblă, intervievat de Cosmin Ruscior, despre dizolvarea Parlament