Vlad Chiricheş s-a accidentat la genunchi în urmă cu şase zile, la un antrenament al lui Tottenham, dar va fi recuperat pentru meciul din weekend, cu Liverpool. Ăsta a fost anunţul lui Villas Boas la conferinţa de presă de ieri, dinaintea meciului cu Anji. Vestea a circulat repede prin Anglia, iar unele ziare speculează că gruparea londoneză foloseşte o metodă controversată în recuperarea fotbaliştilor accidentaţi.
"Am recoltat sânge din genunchiul său şi am folosit metoda PRP, iar inflamaţia şi durerea au dispărut", a fost anunţul antrenorului portughez vizavi de recuperarea lui Chiricheş. Jurnaliştii de la The Telegraph notează că metoda este una foarte controversată. "Sunt temeri că se apropie foarte mult de dopaj, crescând numărul de globule roşii, ceea ce este interzis, conform WADA".
Ce este metoda PRP?
ProSport a intrat în contact cu un doctor specializat care a vorbit despre această metodă, care l-a recuperat pe fundaşul român într-un timp record. "Este o metodă foarte folosită în România şi nu prezintă riscuri atâta timp cât o faci cum trebuie. Este o metodă sigur din toate punctele de vedere şi foarte bună. Pentru o ţară ca a noastră e puţin cam scumpă. Costă între 700 şi 1000 de euro un tratament, iar pentru o recuperare totală este nevoie de două şedinţe", a spus pentru ProSport Alin Popescu, medicul loturilor naţionale de rugby ale României.
Poate deveni o metodă interzisă
În lumea sportului, această terapie este foarte folosită, Tiger Woods şi Rafael Nadal fiind printre cei mai cunoscuţi atleţi care au beneficiat de pe urma metodei PRP. Totuşi, mulţi spun că PRP duce medicina sportivă foarte aproape de dopaj, iar jurnaliştii englezi susţin că la următoarea întrunire a medicilor din Premier League să devină interzisă.
Vlad Chiricheş s-a accidentat la genunchi în urmă cu şase zile, la un antrename