IAȘI. Trei persoane au rămas cu aceleași decizii, după ce au fost acuzate că ar fi implicate în scandalul locuințelor sociale de la Primăria Iași.
Astfel, Curtea de Apel Iași a respins apelurile formulate de inculpați și de procurori în acest dosar. Recent, Tribunalul Județean a condamnat-o pe Diagrama Neculau la o pedeapsă rezultantă de cinci ani și șase luni de detenție. De asemenea, Dumitru Rudai și Constantin Grosu au fost condamnați la câte doi ani de închisoare, dar cu suspendare. Referitor la medicul Victor Cojocaru, instanța de fond a dispus disjungerea dosarului.
Anchetatorii i-au trimis recent în judecată pe cei trei condamnați, precum și pe medicul psihiatru Victor Cojocaru, din cadrul Ambulatoriului Spitalului „Sf. Spiridon“. Oamenii legii au susținut că, în perioada 27 martie – 13 mai 2013, Neculau, Grosu și Rudai au pretins de la o persoană 20.500 de euro și bijuterii din aur în valoare de 1.000 de lei pentru a-i facilita, pentru sine şi pentru alte persoane, obținerea în mod ilegal a repartiției unor imobile aflate în administrarea Direcției de Administrare a Patrimoniului Public și Privat (DAPPP) din cadrul Primăriei Iași, lăsând-o să înțeleagă că au influență asupra membrilor comisiei de atribuire a unor astfel de imobile, precum și asupra unor șefi din cadrul municipalității.
Procurorii au mai afirmat că, din totalul banilor pretinși, acuzații ar fi primit efectiv sumele totale de 5.100 de euro și 4.800 de lei.
„Suma de 4.800 de lei a fost primită de către Neculau şi Grosu pentru a pune la dispoziţie persoanei care dorea imobilele mai multe înscrisuri false, cu scopul constituirii dosarului pentru repartiţia locuinţelor. Inculpata Neculau l-a determinat pe inculpatul Cojocaru Victor, medic primar cu specialitatea psihiatrie în cadrul Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgențe «Sf. Spiridon», din Iaşi, să întocmeasc