Peste 500 de elevi de la 28 de unităţi de învăţământ din judeţ vor promova tradiţiile şi obiceiurile sărbătorilor de iarnă în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Tradiţiilor şi Obiceiurilor româneşti de iarnă, ce se va desfăşura astăzi pe scena Casei de Cultură din Adjud. Evenimentul va debuta la ora 10.00, cu o paradă de măşti prin municipiu. În holul Casei de Cultură va fi organizată şi o expoziţie de măşti şi obiecte tradiţionale. „Dorim să prezentăm tradiţiile româneşti pentru sărbătorile de iarnă, să le reînviem şi să le expunem publicului larg. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit cu fonduri pentru organizarea festivalului concurs. Sperăm să reuşim să realizăm un spectacol frumos, apreciat de public şi care să îşi atingă scopul pentru care îl organizăm de patru ani”, a spus directorul Colegiului Tehnic „Gh. Balş“ din Adjud, Valentin Mitrofan. La finalul evenimentului, elevii participanţi vor primi o masă caldă la cantina unităţii de învăţământ. De asemenea, fiecare va primi şi câte un pachet cu dulciuri şi obiecte bisericeşti.
Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Tradiţiilor şi Obiceiurilor româneşti de iarnă este organizată de Colegiul Tehnic „Gh. Balş“ şi Parohia „Sf.Parascheva“ din Adjud, paroh Nicuşor Chiriac. Coordonatori sunt directorul Valentin Mitrofan, directorul adjunct Ioan Puşcaş şi profesorii Alina Albeiu, Marian Drăghici şi Simona Ceamburu. Parteneri sunt Primăria și Consiliul Local Adjud, Vrancart, Casa de Cultură „Tudor Vornicu“, Parohia Sf. Arhangheli Burcioaia, dar și parohia Ruginești.
Primăria Municipiului Adjud, deputatul Victor Roman, directorul Vrancart Marian Ionel Ciucioi și alte societăți comerciale au sprijinit financiar organizarea acestui festival.
Peste 500 de elevi de la 28 de unităţi de învăţământ din judeţ vor promova tradiţiile şi obiceiurile sărbă