IAȘI. O femeie acuzată că a încercat să obțină toată moștenirea de la părinți a rămas cu aceeași pedeapsă.
Curtea de Apel Iași a anulat înscrisurile falsificate, dar au menținut celelalte dispoziții ale sentinței emise în cazul Emiliei Condurache (59 de ani). Recent, Judecătoria Iași a condamnat-o pe femeie la un an și trei luni de închisoare, cu suspendare, pentru fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, instigare la mărturie minicinoasă, uz de fals și instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
Oamenii legii au susținut că ieșeanca a vrut să inducă în eroare autoritățile, susținând că este unica moștenitoare a familiei, când, de fapt, avea un frate. Anchetatorii au mai menționat că femeia ar fi instigat trei martori să facă declarații mincioase în fața unui notar public, pentru ca ea să poată obține moștenirea de la părinții săi.
Astfel, acele declarații au fost făcute în contextul obținerii certificatului de moștenitor în urma dezbaterii succesorale. Anchetatorii au afirmat că primele declarații au fost făcute pe 8 februarie 2007, după care au continuat pe 5 septembrie 2008. Potrivit procurorilor, pe data de 29 iunie 2008, femeia a completat cu date false niște acte privind moștenirea respectivă. Oamenii legii au mai menționat că femeia s-ar fi folosit și de calitatea de contabil în cadrul Primăriei Dumești pentru a convinge alți angajați să-i dea documente care să ateste că este unica moștenitoare.
După ce a aflat că Emilia Condurache a intrat în posesia întregii moșteniri, fratele acesteia a făcut plângere la Poliție împotriva acesteia.
IAȘI. O femeie acuzată că a încercat să obțină toată moștenirea de la părinți a rămas cu aceeași pedeapsă.
Curtea de Apel Iași a anulat înscrisurile falsificate, dar au menținut celelalte dispoziții ale sentinței emise în cazul Emiliei Condurache (59 de ani). Rec