De ce oamenii sunt mereu interesaţi de scenariile privind sfârşitul lumii şi care sunt motivele pentru care ne trec fiori de fiecare dată când auzim despre Apocalipsă? De ce unii oameni se pregătesc serios pentru a înfrunta aceste scenarii construindu-şi buncăre în munţi şi făcându-şi provizii?
“Din punct de vedere al astronomiei, în timp ce discutam, un asteroid a intrat în atmosfera terestră. S-a dezintegrat, nu îl vedem. Mulţi asteroizi au o traiectorie care se intersectează cu cea a Pământului. Oamenii au avut în ultimul timp preziceri cu asteroizi şi comete. Asta se vinde de obicei. În fiecare zi trec asteroizi pe lângă Pământ şi se întâmplă să cadă aici. Soarele o să devină roşu, oamenii nu se sperie când lumea devine verde. Soarele peste 8 miliarde de ani nu o să mai fie ca acum, mai are în acest moment doar jumătate din combustibil. Soarele va creşte, va ajunge până la Venus.
Calendarul nostru nu se termină niciodată. Nu ne putem lua după orice civilizaţie dispărută. Acum Universul este în expansiune şi la un moment dat va lua sfârşit. Stelele se vor îndepărtare şi nu vom mai vedea nimic pe cer, fie Universul va ajunge la stare iniţială, când totul va ajunge într-un spaţiu foarte mic, cât camera asta. Nu ştim câtă materie are Universul, nu putem calcula asta. Sute de mii, zeci de mii de miliarde de ani durează asta. S-au descoperit până acum 10.000 de asteroizi care trec pe lângă Pământ, în următorii 800 de ani nu se va produce un impact mare. Cometele nu prea au treabă cu noi că sunt puţine, soarele mai durează, în principiu cam un miliard de ani mai rezistă până să fie strălucitor”, a explicat cercetătorul Adrian Şonka pentru adevarul.ro.
Citeste mai mult pe RTV.NET
De ce oamenii sunt mereu interesaţi de scenariile privind sfârşitul lumii şi care sunt motivele pentru care ne trec fiori de fiecare dată când auzim despre Apocalipsă?