Zeci de mii de tone de materiale de construcţii vândute fără documente, transporturi ilegale şi exploatări care au adus Siretul la un pas de dezastru natural.
Aşa s-ar putea descrie afacerile derulate timp de aproape patru luni de o serie de afacerişti implicaţi în exploatarea balastierelor de pe râul Siret. Ca să pună capăt situaţiei, oamenii legii au efectuat ieri 17 percheziţii la locuinţele mai multor afacerişti, dar şi la sediile unor firme ce au ca obiect de activitate extracţia, prelucrarea şi valorificarea de produse de balastieră. Potrivit poliţiştilor, acestea au desfăşurat activităţi de exploatare nelegală şi valorificare fără înregistrare în evidenţele contabile a peste 56.000 tone produse de balastieră.
Intitulată simbolic „Agregatul”, operaţiunea a început în urmă cu mai bine de trei luni, când procurorii au primit mai multe informaţii cu privire la faptul că pietrişul scos din Siret este vândut „la negru”. Verificările aveau să confirme suspiciunile, iar anchetatorii au dispus interceptarea convorbirilor telefonice ale principalilor suspecţi. „Vindeau şi câte 40 de camioane de pietriş pe zi, majoritatea fără documente”, a spus procurorul Aurel Simion, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.
Capul acestor afaceri ar fi Constantin D., administratorul unei firme din Corni, care a şi fost reţinut ieri seară pentru 24 de ore. Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a ziarului Monitorul de Botoşani.
Zeci de mii de tone de materiale de construcţii vândute fără documente, transporturi ilegale şi exploatări care au adus Siretul la un pas de dezastru natural.
Aşa s-ar putea descrie afacerile derulate timp de aproape patru luni de o serie de afacerişti implicaţi în exploatarea balastierelor de pe râul Siret. Ca să pună capăt situaţiei, oamenii legii au efectuat ier