Elevii şcolii pentru deficienţi de auz din Cluj dorm câte 30 de în cameră, pentru că un constructor a refuzat că continue lucrările la noul cămin. Proiectul a început acum 5 ani dar a fost abandonat la stadiul de fundaţie de constructor, care nu mai este de acord cu suma stabilită în contract.
Lucrările la căminul Liceului pentru deficienţi de auz din Cluj-Napoca au început în 2009 şi aveau un termen de finalizare de 16 luni, cu posibilitate de prelungire în funcţie de fondurile publice alocate. Pe parcurs, proiectu a fost oprit din lipsă de finanţare, însă anul acesta Consiliul Judeţean a alocat 1 milion de lei. S-a semnat un act adiţional cu constructorul, dar, surpriză, acesta nu a mai continuat lucrările, spre disperarea conducerii şcolii.
Valoarea totală a contractului este de circa 3,5 milioane lei. Până acum, constructorul a realizat doar 10 la sută din lucrare.
Liceul are nevoie urgentă de un cămin nou, în condiţiile în care acum elevii care folosesc internatul dorm şi câte 30 în cameră.
Liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj adună laolaltă peste 250 de copii din 20 de județe. Este singura scoală din Transilvania care oferă cursuri speciale pentru toate categoriile de elevi, de la clasele primare până la liceu. 165 dintre copii sunt cazaţi în internat. Proiectul căminului nou prevede camere cu patru paturi şi câte o baie la două camere. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj spune că se va organiza o nouă licitaţie.
"Anul asta au fost bani si desi au fost bani lucrarile nu au fost executate. Mi se pare o indolenta si graba cu care avem nevoie de aceasta cladire ne obliga sa reziliem si in iarna acestui an sa facem o noua licitatie, ca in primavara sa reinceapa lucrarile cu o firma care-si doreste sa faca aceasta lucrare", a declarat Horea Uioreanu, preşedinte CJ Cluj.
Oficialii firmei de construcții nu au dorit să vorbeas