Fermierii vrânceni au plătit 2,34 milioane lei la bugetul statului reprezentând impozitul pe veniturile din agricultură. Termenul limită de plată pentru cea de a doua tranşă a impozitului pe veniturile din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit şi a contribuţiei de asigurări de sănătate aferente este luni, 16 decembrie. Suma de plată calculată de finanţişti pentru acest impozit, în baza deciziilor de impunere emise, este de 3,1 milioane lei.
Şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea, Marian Lungu, a declarat că finanţiştii vrânceni pregătesc o bază de date cu animalele deţinute de fermieri, astfel încât să se poată verifica dacă datele declarate la Fisc sunt corecte. „Noi am început deja să luăm legătura cu medicii din circumscripţiile sanitar veterinare pentru a afla numărul real de animale“, a explicat Marian Lungu.
Finanţiştii au făcut şi un apel către fermieri, pentru a evita plata dobânzilor şi a penalităţilor de întârziere, să facă plăţile până la data limită, respectiv 16 decembrie 2013. Ei arată că impozitul pe veniturile din activităţi agricole şi contribuţia de asigurări de sănătate poate fi achitat şi la cele 61 unităţi administrativ teritoriale cu care AJFP are încheiate protocoale. Lista cu unităţile administrativ teritoriale la care se poate face plata este afişată pe site-ul instituţiei la secţiunea informaţii la zi. Până acum însă, fermierii se pare că au preferat să vină la ghişeele de la Focşni deoarece prin intermediul funcţionarilor de la primării a fost încasată în contul impozitului pe veniturile agricole şi a contribuţiilor de sănătate, suma de 39.913 lei.
Fermierii vrânceni au plătit 2,34 milioane lei la bugetul statului reprezentând impozitul pe veniturile din agricultură. Termenul limită de plată pentru cea de a doua tranşă a impozitului pe veniturile din ac