Radu Beligan a declarat, sâmbătă, la evenimentul de inaugurare a "Gongului Thaliei" de pe Aleea Celebrităţilor din Capitală, că, după timpul petrecut în slujba teatrului, poate afirma "cu evidentă satisfacţie" că "nobila meserie este în continuare la loc de cinste în sufletul românilor".
Actorul Radu Beligan, Sorin Oprescu, primarul general al Bucureştiului, şi George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, au inaugurat, sâmbătă, pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Capitală, "Gongul Thaliei", un simbol al teatrului ce semnifică longevitatea şi evoluţia spirituală a slujitorilor scenei.
La evenimentul de inaugurare a acestui simbol ce marchează 200 de ani de istorie a teatrului în Bucureşti au participat, pe lângă cetăţeni veniţi să-i ureze "La mulţi ani!" lui Radu Beligan, la împlinirea vârstei de 95 de ani şi a 75 de ani de carieră, şi actori care şi-au dedicat viaţa teatrului. Astfel, actorii Ion Dichiseanu, Ileana Stana Ionescu, Mircea Albulescu, Florina Cercel, Monica Davidescu şi regizoarea Alice Barb s-au numărat printre cei prezenţi la evenimentul de inaugurare a "Gongului Thaliei".
"Astăzi, îl aplaudăm pe Radu Beligan, care aduce onoare României prin intrarea în Cartea Recordurilor pentru cel mai longeviv actor aflat în activitate pe scenă. Mulţumim, maestre!", a spus George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis din Bucureşti.
La eveniment a participat şi un reprezentant al Ministerului Culturii, care a venit să îi aducă un omagiu lui Radu Beligan din partea instituţiei la care lucrează.
"Nu avem să-i spunem maestrului Radu Beligan decât recunoştinţa noastră, a tuturor generaţiilor de spectatori care, de mai bine de 70 de ani, au păşit pe scenele României, şi mulţumirea noastră că în toţi aceşti 70 de ani de activitate teatrală a făcut cinste României în ţară şi peste hotare. Poate cea mai importantă pildă pe