Vedetele au adoptat dantela, sub formă de piese întregi, accesorii sau detalii, în vestimentaţia lor zilnică, office, sau pentru diverse evenimente.
Apreciată de femei şi nu numai, dantela a devenit favorita ţinutelor casual. Cel puţin aşa spun designerii. Rihanna este înnebunită după mănuşile lungi din dantelă, care reprezintă de obicei punctul central al ţinutei sale.
Direct pe stradă
Madonna dovedeşte şi ea aceeaşi obsedantă preferinţă, fiind văzută destul de des îmbrăcată în bustiera dublată cu dantelă, alături de o fustă stilul "creion", mănuşi lungi şi plic de lac. Stiliştii spun că dantela poate da naştere şi altor ţinute, "dacă o porţi, de exemplu, cu o pereche de jeanşi şi botine cu toc", şi tot ei adaugă că "a devenit o obligaţie de lux, orice vedetă de la Hollywood care se respectă are măcar un obiect de îmbrăcăminte din dantelă în garderobă!".
Casa Valentino o foloseşte din plin, atât la rochiile de seară, cât şi la ţinutele casual, Casa Chanel combină materialele transparente cu dantela, iar designerul japonez Yoichi Nagasawa o "aruncă" direct pe stradă, urbanizând-o cu stil, şi aplicând-o pe rochiile scurte şi moderne, dar care aduc aminte de epoca victoriană.
Nu se cunoaşte
Arta fabricării dantelei a apărut cu mult timp în urmă. Deşi nu se cunoaşte cu certitudine când şi unde a apărut această artă, Italia este considerată locul de naştere. Concurenţa dintre manufacturile italiene şi cele din Flandra sau Franţa a determinat evoluţia tehnică şi stilistică a "dantelăriei".
În Suedia, primele menţiuni ale dantelei sunt legate de numele St. Brigita din Vodsten, care le-a învăţat pe călugăriţe finul meşteşug. Aşa-numita "dantelă cu ciocănele", a cărei origine este disputată între Italia şi Flandra, cunoaşte o mare dezvoltare în Franţa lui Ludovic al XIV-lea, când se dezvoltă manufacturile de lux. În seco