„Adevărul” continuă campania ”Cei mai frumoşi români” cu povestea medicului Bogdan Bordeianul - omul de pretutindeni. În rândurile următoare veţi citi lecţia de omenie a unui medic tânăr, îngerul sărmanilor din România.
Bogdan Bordeianu are 31 de ani şi patru locuri de muncă. La fel ca alţi tineri medici români, este nevoit să lucreze pe brânci pentru a supravieţui. Asta nu-l împiedică să caute şi să ajute, în fiecare zi, o categorie stigmatizată de societate: oamenii străzii.
Împreună cu prietenii şi colegii săi de la Samusocial, o asociaţie care luptă pentru salvarea şi reintegrarea în societate a oamenilor străzii, Bogdan îşi pune în joc atât cunoştinţele medicale acumulate de-a lungul timpului, cât şi convingerea că prin gestul său poate salva vieţi şi, în acelaşi timp, poate sensibiliza o societate întreagă.
„Medicul oamenilor străzii” s-a născut în Ploieşti, însă a copilărit şi a învăţat unsprezece ani în Oradea. Facultatea a urmat-o în Cluj, iar în Bucureşti lucrează din 2007. Mai mult, din 2013, Bogdan Bordeianu are un loc de muncă şi la Giurgiu, la Spitalul Judeţean de Urgenţă.
Medic, nu chimist
„Am absolvit în 2001 Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Oradea, chimie-biologie. Nu mă vedeam stând printre eprubete, aşa că am optat pentru medicina generală”, povesteşte Bogdan Bordeianu, care a intrat la facultate în Cluj Napoca.
„Clujul l-am ales pentru că are o tradiţie importantă în medicină. Am studiat şase ani şi nu a fost uşor să-mi aleg specializarea. Medicina legală mi s-a părut foarte dură şi nu ştiu dacă aş fi rezistat. Apoi, mi-aş fi dorit să urmez oncologia, dar am ales, în cele din urmă, psihiatria”, a mai spus Bogdan Bordeianu.
Au urmat examenul de rezidenţiat (2007) şi venirea în Bucureşti, care i-a devenit oraş adoptiv. „Punctajul mi-a permis să optez pentru psih