• Aproape 5.000 de familii de ieseni asteapta in zadar sa primeasca un acoperis deasupra capului • Inscrise de ani buni pe listele Primariei Iasi pentru o locuinta sociala sau convenabila, 3 din 4 familii au fost refuzate, din diverse motive, sa fie cazate in locuintele din patrimoniul public
Trei din patru ieseni au fost refuzati dupa ce au solicitat, ani de-a randul, o locuinta sociala sau convenabila de la Primaria Iasi. Din acest motiv, numarul familiilor care nu vor avea un acoperis deasupra capului de Craciun este de aproape 5.000. In paralel cu aceasta situatie dificila pentru cei care nu au primit case, multe apartamente ale municipalitatii sunt ocupate doar cateva zile pe an. Aceste cazuri se intalnesc la chiriasii care primesc locuinte de la Primarie, iar apoi pleaca la munca in strainatate pe perioade lungi.
"Avem in scara un apartament cu doua camere care este in proprietatea Primariei Municipiului Iasi si care apare inchiriat de un domn care nu locuieste aici. Persoana a plecat cu tot cu familie in Spania de doi ani si nu vine decat in vacanta. Ca vecin, ma deranjeaza, pentru ca iarna nu este incalzit apartamentul si trebuie sa consumam mai mult gaz pentru incalzire si ca cetatean al orasului Iasi, ma deranjeaza ca apartamentul nu este folosit de cineva sarman, care are mai multa nevoie de o locuinta", spune Neculai Dumitras, iesean ce locuieste pe strada Vasile Lupu.
Daca cei care au in folosinta locuintele din patrimoniul public nu trebuie sa dea prea multe lamuriri autoritatilor, procedura de depunere a dosarelor este un adevarat obstacol. Din cele aproape 3.000 de dosare depuse in ultima perioada, 2.200 au fost respinse, pe motiv ca solicitantii ba aveau buletinul expirat, ba au mai avut alte locuinte sau nu aveau domiciliul stabil in Iasi.
De ce nu sunt folosite locuintele din patrimoniul public
@N_