Abia aştepţi să te înfrupţi din bucatele de Sărbători, dar îţi este teamă că te vei îngrăşa? Ei bine, află că există sarmele dietetice şi cozonaci cu puţine calorii! De fapt, aproape toate mâncărurile specifice Crăciunului şi Revelionului pot fi gătite astfel încât să te ajute să-ţi păstrezi silueta. Libertatea te învaţă azi cum să le prepari. Salată de boeuf cu piept de curcan (foto mare)
Iată ce ai de făcut pentru a obţine o salată la fel de gustoasă, dar mai săracă în calorii:
♦ înlocuieşte carnea de vită cu piept de curcan.
♦ înlocuieşte cartofii cu cartofi dulci, care au un indice caloric mult mai mic.
♦ în loc de maioneză clasică, foloseşte una vegetală, de soia. O găseşti la magazinele naturiste şi este foarte gustoasă, iar ca aspect nu e mare diferenţă.
♦ ca acritură, foloseşte doar castraveţi, nu şi gogoşari, care se pun la murat cu zahăr. Platou cu aperitive uşoare
De ce nu ai înlocui clasicele mezeluri cu un platou care să conţină aperitive dietetice făcute de tine? Poţi prepara roşii umplute cu salată de vinete, ardei gras umplut cu urdă şi mărar, măsline umplute cu pastă de anşoa şi beţişoare de morcov, ţelină sau ardei capia. Mai poţi servi cuburi de mozzarela şi de somon afumat sau salată de ţelină şi morcovi, rase şi amestecate cu o lingură de maioneză de soia. Ca să arate bine pe platou, le poţi aranja sub formă de minitarte. Piftie de curcan
Piftia de curcan e mult mai gustoasă decât cea de porc, şi, evident, e mai sănătoasă. La prepararea ei se folosesc aripile şi pulpele, cu tot cu piele, dar ca să ai siguranţa că se va lega zeama, poţi folosi şi un pliculeţ de gelatină. Când o decorezi, în loc de ouă fierte foloseşte legume - felii de morcov fiert sau murat, castraveciori acri etc. Tort cu fructe şi cremă de brânză
Ingrediente: blat - 4 ouă, 5 linguri de zahăr, o lingură de ulei, o lingură de a