Scris de Simona Butaru - ARAD. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad prezintă, Instituţiei Prefectului, un amplu „Plan de măsuri pentru reducerea până la eliminare a riscurilor pentru sănătatea umană transmise prin alimente de origine animală şi non animală în perioada sărbătorilor de iarnă”.
Luni, la sediul instituţiei, este programată o şedinţă a Colegiului Prefectural, în cadrul căreia DSVSA Arad va ridica problema riscurilor de sănătate la care se expun arădenii care nu respectă cerinţele legale la tăierea porcilor.DSVSA în alertă
„În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă, se vor întreprinde măsuri suplimentare în special asupra modului în care se produce, depozitează, transportă şi valorifică carnea de porc, precum şi alte produse sau alimente de origine animală şi nonanimală. La nivelul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, al Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi al Circumscripţiilor Sanitare Veterinare Zonale va fi asigurată permanenţa, va fi afişat programul de lucru, locaţiile de pe raza judeţului unde poate fi efectuat examenul pentru identificarea Trichinellei spp. din carnea de porc, precum şi numerele de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitar veterinare”, informează dr. Viorel Agud, directorul DSVSA Arad.Tăierea porcului, anunţată!
Specialiştii de la DSVSA informează că proprietarul animalelor care urmează a fi sacrificate, trebuie să anunţe acest eveniment şi ulterior să predea crotalia animalului sacrificat medicului veterinar concesionar de pe raza localităţii. Inspectorii din cadrul cadrul DSVSA Arad vor verifica modul de respectare al normelor privind protecţia animalelor în timpul sacrificării. Conform Ordinului Autoritatii N