Biochimistul și medicul german Ralph Vornehm a prezentat componenţa de apă a fiecărui organ din corpul omenesc, începând cu celulele, sângele, neurotransmiţătorii şi terminând cu organele. Astfel, creierul conţine 90% apă, ceea ce explică într-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele către toate organele cu viteze uluitoare. Neurotransmiţătorii, responsabili de transmiterea acestor mesaje, conţin tot 90% apă.
Este de înţeles ca atunci când nu bem apă, să nu mai simţim cu timpul senzaţia de sete. Neurotransmiţătorii deshidrataţi nu mai transmit corect mesajul "mi-e sete", astfel că setea începe să mistuie corpul, scrie terravita.ro. "Celulele corpului nostru nu se ating între ele, pentru că înoată în apă, la fel ca şi nervii", a declarat Ralph Vornehm. Celulele comunică printr-un sistem de tip bio-laser. Există un tip de apă în interiorul celulei şi alt tip de apă în afara ei. Schimbul între acestea purifică celula şi o ajută să funcţioneze corect. Dacă nu bem apă regulat, celulele se intoxică. Când membrana unei celule nu este bine hidratată, corpul declanşează un mecanism de urgenţă, ca formă de apărare şi de hidratare. Corpul se protejează de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Membrana se îmbracă într-o peliculă protectoare (şi anume colesterol) care împiedică uscarea. Studiile efectuate au arătat că, în 90% din cazuri, colesterolul scade în 21 de zile de băut apă corect, ceea ce înseamnă că în 90% din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratării.
Ralph Vornehm arată că celulele deshidratate se afla într-un fel de sferă întunecată, după care devin mutante şi se ajunge la cancer. Corpul nostru are nevoie de sânge pentru a efectua procesul digestiv şi este binecunoscut faptul că sângele este compus 80% din apă. Pentru a efectua corect procesul de digestie, sângele trebuie să fie hidratat