Înainte de a disputa prima partidă a returului de campionat, jucătorii de la Pandurii au avut parte, la sfârșitul săptămânii trecute, de petrecerea de final de an, una făcută în grabă, din cauza programului încărcat pe care echipa îl are în continuare la sfârșitul lui 2013. Un porc de 180 de kilograme a fost sacrificat cu această ocazie, șoriciul fiind la mare căutare, deși nu a fost pe gustul brazilienilor din echipă, Eric preferând mai mult o cană de vin fiert și o sârbă oltenească.
După ce au ratat nenumărate ocazii de a da golul victoriei în ultimul meci din Europa League, Pandurii au revenit vineri la Târgu Jiu, după un scurt antrenament, la prânz, jucătorii fiind invitați la restaurantul de pe insuliță pentru a se bucura de cele câteva ore libere rămase între finalul de tur și începutul returului unui campionat extrem de aglomerat. Porcul adus gata tăiat la intrarea în restaurant a rămas fără șorici în câteva minute, brazilienii fiind cam singurii care nu s-au încumetat să guste din „delicatesa” respectivă. „Nu mănânc eu așa ceva… Dacă era o friptură pe grătar mai ziceam, dar așa, crud, nuuu”, a spus Erico da Silva, colegul său Eric strâmbând din nas pentru a da de înțeles că nu mănâncă șorici și nu își dorește așa ceva, vinul fiert fiind apreciat, mai ales după gerul de pe Cluj Arena.
Restul pandurilor care s-au bucurat de șoriciul porcului de Crăciun sunt convinși că și anul viitor vor avea parte de un porc la fel de mare dacă vor continua să fie pe un loc fruntaș în clasament și dacă vor repeta isprava din Europa League măcar la nivelul lui 2013. Cu toții au fost invitați la petrecerea de final de an, Eric dovedind din plin că știe să facă atmosferă la echipă și să se distreze, lucru pe care nu îl mai arătase în public de la calificarea obținută la Braga, în vară.
Condescu a făcut bilanțul unui an al contradicțiilor
Bilanțul anului