Luaţi de vâltoarea evenimentelor din ultima săptămână, n-am mai avut timp să analizăm diferenţele din cadrul USL. Diferenţe care duc spre diferende. Urmând a avea loc ruptura.
O rupere a USL, care este prognozată de toată lumea de mult prea mult timp. Numai că jocul politic în cadrul USL a devenit la fel complicat ca un joc de GO. Ultima mutare a lui Victor Ponta este mesajul dat la reuniunea UNPR: "Mulţumesc pentru sprijinul pe care l-aţi acordat şi îl acordaţi proiectului nostru politic. Sunt foarte mândru şi foarte bucuros că împreună cu Gabriel Oprea, cu dumneavoastră, cu membri din conducerea PSD am reuşit un lucru pe care orice om cu bun simţ trebuie să-l facă: să reunifice familia (...) De acum încolo, evident, în orice bătălie, primii pe care mă bazez, ca parteneri şi oameni care gândesc la fel ca şi membrii PSD, sunteţi dumneavoastră". De ce ne anunţă Victor Ponta că se poate baza în primul rând pe UNPR? Pentru că tocmai trecuseră opt parlamentari, patru senatori şi patru deputaţi, de la PPDD la UNPR. Ceea ce contura o nouă majoritate parlamentară, în care PNL putea fi trimis în tabăra opoziţiei.
Îndrăznesc să spun că săptămâna aceasta vom asista la cel mai dur test pe care trebuie să-l treacă USL, la nivelul relaţiei între cei doi lideri. Prima încercare va fi la nominalizarea şi alegerea lui Rareş Bogdan, realizatorul Realitatea TV, în locul lui Claudiu Săftoiu. Potrivit algoritmului USL, această funcţie revine PNL, numai că Victor Ponta nu vede cu ochi buni ungerea lui Rareş Bogdan într-o poziţie din care poate fi dat greu jos şi pe care va şti mult mai bine decât Săftoiu să o folosească în interesul PNL.
Urmează alegerea lui Lucian Bolcaş ca judecător al Curţii Constituţionale. O mişcare la care Victor Ponta trebuia să renunţe încă de sâmbătă, protestul comunităţii evreieşti fiind ultima grijă de care are nevoie, cu atât mai mult cu cât î