Dacă vor să plătească un preţ minimal la carnea de porc pentru Sărbători, constănţenii trebuie să ia legătura direct cu crescătorii de animale.
Cea mai simplă soluţie este să întrebaţi la producătorii care vând în pieţe. Oferta expusă de ei pentru carnea tranşată de porc este între 28 şi 12 lei kilogramul. Diferenţa o face felul cărnii, care poate fi cu os sau fără os, ceafă, spată, pulpă, muşchi, cotlet, şuncă, costiţă, fleică, cap, rasol, picioare etc.
La supermarket, preţurile sunt asemănătoare, iar oferta este mai complexă. Ficatul de porc costă 7-9 lei kilogramul, carnea tocată – între 13 şi 15 lei kilogramul, amestec pentru piftie - 7 lei, cârnaţi – între 16 şi 19 lei.
Dacă preţul vi se pare mare, cea mai ieftină carne de porc v-o furnizează tot crescătorii. Cei care vând în pieţe au şi varianta porcului nesacrificat, tânăr, slab, a cărui carne „în viu“ costă 10 lei. La preţul acesta, calitatea este garantată de producători.
Dacă doreşti şi mai ieftin, atunci poţi alege un porc mai mare şi implicit mai gras, a cărui carne se vinde cu 9 lei kilogramul.
Vă mai recomandăm
Crăciunul gospodinei moderne cu mâncare de catering se face. Cât costă o masă de Crăciun livrată direct la uşă
VIDEO Ultimele cumpărături de Moş Nicolae. Forfotă la magazine pentru căutarea cadoului potrivit
FOTO Preţurile la mielul de Paşti. Cât se negociază cu vânzătorii