"Pentru mine, din punctul meu de vedere nu este chiar cea mai buna solutie (intrarea insolventa, n.r.). S-a pus problema ca CFR Marfa sa intre in insolventa si CFR Calatori, toate companiile. FMI-ul a propus si eu am respins ideea din start ca in scrisoarea de intentie, deci in scrisoarea agreata cu FMI-ul, sa se spuna acest lucru, ca trebuie sa intre in insolventa. FMI-ul a acceptat aceasta obiectie pe care am avut-o, cu conditia ca noi sa restructuram, sa rentabilizam, sa dovedim ca putem si fara sa intram in insolventa", a afirmat ministrul la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV, fiind intrebata daca ar fi de acord cu intrarea in insolventa a companiilor din subordinea ministerului care acumuleaza datorii.
Manescu a spus ca la Ministerul Transporturilor sunt "o gramada de datorii" si multe probleme nerezolvate de ani de zile pe care le-a "mostenit" la preluarea mandatului, noteaza Mediafax.
"Eu am o gramada de datorii la Ministerul Transporturilor. (...) Nu am reusit sa le platesc pentru ca domnul Voinea (ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, n.r.) nu mi-a dat bani si pentru ca bugetul Romaniei nu a fost... Sigur ca am vorbit (cu Voinea, n.r.). Eu sper ca nu mi i-a dat ca nu are bani, pentru ca daca are bani si nu mi i-a dat ar fi foarte grav. Cinstit", a declarat ministrul Transporturilor.
Ministrul Transporturilor a afirmat ca desi este dificil pentru cei care construiesc bugetul sa "aranjeze" cifrele in asa fel incat sa nu fie depasit deficitul, in conditiile in care nivelul datoriilor este atat de ridicat, solutia ar trebui sa vina si de la Buget.
"La Ministerul Transportului, sumele sunt foarte mari si bugetul nu a reusit sa gaseasca. In momentul acesta, 560 de milioane de lei doar pentru energie, 350 de milioane de lei plati restante - arierate acumulate de CFR Calatori si pe cale de consecinta CFR Infrast