Google a cumpărat compania Boston Dynamics, care se ocupă de construcţia roboţilor inteligenţi şi ar putea deveni contractor pentru armata americană.
Google arată prin această achiziţie cât de mult doreşte să-şi construiască roboţii, iar şeful echipei este Andy Rubin, cel care a construit sistemul de operare Android. Clienţii Boston Dynamics se numără şi DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency). Scopul declarat al Google este de a construi roboţi care să ajungă în zonele în care oamenii nu pot, cum ar fi acele teritorii afectate de radiaţii sau care au avut de suferit în urma calamităţilor naturale.
Boston Dynamics a fost fondată în 1992 de profesorul de la MIT Marc Raibert. Visul acestuia este să ducă roboţii bipezi şi cu mai multe picioare în domeniul supranaturalului, să facă lucruri pe care nu ni le imaginam posibile. Trecem în revistă tehnologia dezvoltată de americani şi cumpărată de armata americană, iar acum achiziţionată definitiv de Google.
WildCat
Robotul acesta este o dezvoltare a versiunii anterioare, numită Cheetah. Principala caracteristică a acestui patruped robotizat este viteza. Este cel mai rapid robot din lume şi a ajuns la 46 de kilometri pe oră. Diferenţa dintre el şi un animal e că WildCat nu prea oboseşte.
Pentru a atinge viteze de acest fel, WildCat foloseşte picioare care folosesc tehnica galopului. A fost finanţat de către DARPA. Pe lângă tehnica picioarelor, Boston Dynamics a folosit un motor în doi timpi, cuplat la o pompă hidraulică. Momentan, are doar o autonomie de cinci minute la viteză mică, dar este în plină dezvoltare.
WildCat a început ca Cheetah, un robot cu spate articulat, care îi permitea să aibă mişcări mai eficiente. Dar poate vă întrebaţi de ce nu s-au folosit şenile: pentru că rapiditatea şi modul cum trece peste obstacole e mai bun cu ajutorul picioarelor de metal.