Mediul on-line prin care crescătorii de porci îşi vând produsele sunt înţesate de anunţuri.Pe zi ce trece sute de comercianţi apelează şi la acest mod de a-şi face cunoscută oferta lor.
Cum se apropie Crăciunul, carnea de porc este actorul principal în meniul românilor, după cum cere tradiţia. Comercianţii piteşteni s-au pregătit din timp pentru ca cererea să le fie satisfăcută.
Rafturile pieţelor din Piteşti, ca de altfel şi din hipermarketuri sunt pline până la refuz de carne de porc. Cumpărătorii dau buluc şi, înainte de a achiziţiona, iau pulsul în toate centre comerciale pentru a vedea unde sunt cele mai mici preţuri. După cum se ştie, în lanţurile mari de magazine, preţurile sunt bătute în cuie. În pieţe comercianţii nu lasă la bani pentru a avea un câştig cât mai substanţial, mergând pe premiza ”fie el cât de sărac, românul tot îşi cumpără o bucată de carne de porc”.
In pieţe, preţurile diferă de la o locaţie la alta: kilogramul de pulpă costă între 18-18,5 lei, piciorul de porc 9,5-10 lei, ceafa 22,5-25 lei, şunca 17,5-19 lei, carnea tocată 15 lei, muşchiul de porc 22,5-25 lei, cotletul 22,5-24 lei, iar şoriciul 50-53 lei kilogramul.
La Kaufland un kilogram cotlet fără os costă 19,99 lei, pieptul de porc cu os este 13,99 lei, pulpa de porc cu os, 11,99 lei, carnea pentru tocat 15,99 lei, iar o caserolă de maţe de porc pentru cârnaţi, 20 de metri, costă 6,99 lei.
Există totuşi o variantă, cu ajutorul căreia, cumpătorul poate negocia preţul: vânzarea porcilor pe anunţurile de mică publicitate on-line. În această dimineaţă era postat un anunţ atrăgător : ”Vând porci vietnamezi zero colesterorl eco”. Preţul afişat fiind de 20 de lei pe kilogram, animalul fiind vândut în viu. Sunăm la numărul respectiv, răspunde un domn care se recomandă a fi Marian Dobre, din comuna Albota, situată la doar 7 kilometru de Piteşti. Iniţial nu vroia să