Firma germana meteocontrol GmbH a realizat racordarea la retea a sapte parcuri fotovoltaice, printre care cinci se afla in Romania, anunta portalul energiei solare, Solarserver.de. Energia depozitata si apoi distribuita prin retelele Transelectrica se va ridica la 46 de megawati. Celelalte doua parcuri fotovoltaice se afla in Franta si Israel, avand o capacitate de 14 megawati. Concomitent cu vestea cea buna, vine si una rea. S.A.G. Solarstrom AG, firma-mama a meteocontrol GmbH a inaintat vineri, 13 decembrie, cere de intrare in insolventa.
Prin sistemele sale de monitorizare electronica, meteocontrol asigura racordarea la retelele de distributie. Datele Transelectrica sunt transmise. prin canalul IEC 60870-5-104, la Power Control Station, de unde ulterior sunt redistribuite retelelor de furnizare a energiei electrice. Tehnica folosita de meteocontrol este de varf, se foloseste un modul aditional care regleaza alimentarea si distributia automatizata, numit Power Control Unit +. PCU+ e dotat cu 28 de canale digitale si zece analoge.
Meteocontrol GmbH e o intreprindere din domeniu industriei solare si are sediul in Augsburg. Firma germana monitorizeaza in prezent 34.000 de parcuri fotovoltaice, cu o capacitate totala de 8 GWp, in intreaga lume. „Pe segmentul supravegherii la distanta de tip profesionist, meteocontrol se situeaza printre liderii de piata din lume“, se prezinta compania pe homepage-ul propriu.
La bazele firmei a stat un birou de inginerie in domeniul tehnicii solare, fondat in 1976. Doua decenii mai tarziu, s-a produs focusarea pe monitorizarea parcurilor de energie solara, astfel luand nastere EnergieCom GmbH, in anul 1998. In 2002, EnergieCom GmbH a fost restructurata si rebotezata in meteocontrol GmbH, un joint-venture compus din S.A.G. Solarstrom AG, Freiburg (75%) si Schweizer Holding JKP AG (25%). Trei ani mai tar