Iscodirile presei cu adevărat independente, dar şi dezvăluirile gangsterilor politici, dîndu-se în gît unul pe celălalt, cum se întîmplă cînd intervine FBI-ul occidental, au făcut publice suficiente fapte pentru a vorbi de un hold-up pus la cale de un Grup Infracţional Organizat.
Celor spuse şi scrise pînă acum trebuie să le adăugăm, pentru a întregi imaginea hold-up-ului, istoria celor două proiecte de Legi care au servit drept pretext pentru făurirea Superimunităţii.
Legile votate în doi timpi şi trei mişcări de Camera Deputaţilor marţi 10 decembrie 2013, fără dezbateri, puse pe ordinea de zi în ultimul moment sînt două:
Proiect de Lege nr. 680/2011 pentru abrogarea articolului 741 din Codul Penal şi Proiect de Lege nr. 467/2012 privind modificarea şi completarea Codului Penal al României din 21 iunie 1986, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.
Aşa sunau titlurile Proiectelor de lege peste al căror text – sînt sigur – marea majoritate a deputaţilor nici nu s-au uitat, cîtă vreme n-a fost nici o dezbatere publică asupra lor şi – lucru incalificabil – nici dezbatere în plen.
Primul Proiect de Lege a fost depus la Camera Deputaţilor în 28 noiembrie 2011; aşadar pe vremea majorităţii parlamentare PDL. Camera Decizională era Camera Deputaţilor. Foarte important: Proiectul nu prevedea trecerea prin procedură de urgenţă. Mai înainte, pe 21 noiembrie 2011, Proiectul fusese votat de Senat. După prezentarea în BP al Camerei Deputaţilor, Proiectul e trimis Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, pentru întocmirea Raportului necesar dezbaterii în Plen.
Termenul de depunere a Raportului: 20 decembrie 2011. Pe 21 decembrie 2011, Comisia pentru drepturile omului trimite Biroului Permanent aviz pentru Proiect. De la Comisia Juridică nu se primeşte nimic.
Proiectul de lege urmează destinul a numeroase alte Proiecte de Legi postd