Câştigă mii de lei pe lună, din bani publici şi fac legea în urbanismul clujean. Sunt specialiştii pe care primarul Emil Boc mizează pentru ca oraşul să nu fie sufocat de blocuri între case, de ilegalităţi şi construcţii haotice.
Funcţionari publici sau personal contractual, organizaţi în două Servicii în cadrul Direcţiiei de Urbanism a primăriei clujene. 28 de persoane, unii bogaţi, alţii cu mai puţine proprietaţi, o parte cu respect faţa de banul public şi lege, cu declaraţia de avere la zi. Cealaltă parte, cu averea ţinută departe de ochii publicului. Câţiva lucrează doar pe hârtie la urbanism, fiind detaşaţi la alte servicii. Unii au fost aduşi temporar în direcţie şi ocupă temporar posturi. Primăria susţine că sunt specialişti şi ne-a transmis chiar şi un top al celor care rezolvă cele mai multe dosare.
În statul de funcţii al primăriei clujene, postul de coordonare - arhitect-şef este vacant. Cea care ocupă aceată funcţie prin detasare de la Direcţia Regională în Construcţii Nord-Vest, arhitectul Ligia Subţirică (foto) figurează drept consilier pe cabinetul primarului.
Subţirică are o singură declaraţie de avere postată pe site-ul oficial al primăriei. Cea din 2010. Potrivit documentului, arhitectul-şef deţine un apartament şi o casă de locuit în Cluj-Napoca, două maşini (un Opel şi un VW), un credit de 16.200 de euro contractat în 2007 şi scadent anul acesta. Pe lună, pentru poziţia de consilier-arhitect şef la primăria clujeană a încasat, în 2010, aproape 60.000 de lei. Soţul său, angajat al Direcţiei Regionale în Construcţii, a realize, în acel an, peste 37.000 de lei.
Şeful Direcţiei de Urbanism, inginerul Corina Ciuban şi-a declarat averea în 2012, declaraţia pe anul acesta nefiind diponibilă pe site-ul administraţiei locale. Ea deţine un apartament de 107 mp din 2007, are două autoturisme (VW Golf şi BMW) şi a încasat, anul