Metodele de înșelăciune „premiul” și „accidentul” au făcut sute de victime în întreaga țară. De foarte multe ori, oamenii naivi i-au crezut pe infractorii care s-au dat drept reprezentanți ai unor companii de telefonie sau avocați ori polițiști. Le-au trimis bani pentru a-și putea ridica premiile, în cazul metodei de păcălire „premiul”, și pentru a-și ajuta rudele implicate în accidente, în cazul metodei păcălire „accidentul”.
Acum, escrocii au inventat o altă modalitate de înșelăciune. „Moștenirea”. Polițiștii spun că la bază este vorba tot despre un fals avocat, care sună și spune că reprezintă un client, care a decedat între timp. Falsul avocat îi explică interlocutorului că mortul are avere, dar nu are rude, motiv pentru care îi propune o mare „afacere”. Practic falsul avocat îi cere celui pe care îl sună să se dea drept rudă a mortului, să semneze nişte acte şi gata. Astfel, averea defunctului va fi împărţită în două, în mod egal, respectiv între falsul avocat și interlocutor. Numai că, la fel ca şi în celelalte cazuri, trebuie să depună nişte bani într-un cont pentru cheltuieli judiciare. Polițiștii vrânceni ne-au spus că până acum nu au fost înregistrate plângeri cu privire la această metodă nouă de înșelăciune și îi sfătuiesc pe cetățeni să nu dea curs unor astfel de apeluri. De asemenea, oamenii legii le recomandă vrâncenilor să denunțe orice încercare de înșelăciune.
În cazul metodei „premiul”, escrocii sunau cetățenii și le spuneau că au câștigat diferite sume de bani, de ordinul zecilor de mii de auro, sau bunuri și pentru a intra în posesia lor trebuie să achite un comision, după care vor primi câștigul. Numărul celor care au înghițit gălușca a fost mare. În cele din urmă, după acțiunile polițiștilor și după mediatizarea cazurilor în presă, oamenii au înțeles că este o păcăleală, iar numărul celor care s-au lăsat înşelaţi a început să sc