Când spui Coco-Cola te duci cu gândul la pământul american al făgăduinţelor, iar gustul ceaiului îţi aminteşte de tradiţiile indienilor. Aburii cărei licori credeţi că te transportă pe meleaguri româneşti?
Specialiştii de la Wine Investment, o companie care activează de mai bine de 15 ani pe piaţa vinurilor din Marea Britanie, a realizat o infografie în care a inclus 80 de băuturi alcoolice tradiţionale din tot atâtea ţări.
Astfel, dacă absintul aparţine Franţei şi palinca Ungariei, ţuica rămâne licoarea de referinţă în cazul României. Potrivit ordinului nr. 368/ 2008 din legislaţia ţării noastre, ţuica este o băutură alcoolică tradiţională românească obţinută exclusiv prin fermentarea alcoolică şi distilarea prunelor întregi sau zdrobite.
Din trecerea în revistă făcută de englezi, prezentată în formă grafică, se poate observa că mai multe ţări îşi dispută paternitatea unei licori sau alta. Spre exemplu, Bosnia şi Slovenia se luptă pentru paternitatea rachiului, în timp trei state din Orientului Mijlociu, Liban, Irak şi Israel, susţin că ar avea dreptul de a fabrica arak.
Experţii britanici au atribuit berea Guiness Irlandei, în timp ce Grappa vine din Italia. Potrivit aceleiaşi strategii de distribuire, ouzu este licoarea tradiţională în Grecia, romul în Nicaragua, sake în Japonia şi tatanka în Polonia.
Citeşte şi:
INFOGRAFIE Care sunt cele mai bune vinuri româneşti