Comisarul European pentru Justitie, Drepturi Fundamentale si Cetateni, Viviane Reding, si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu situatia din Romania, in urma votarii modificarilor aduse Codului Penal.
Reding le-a spus europarlamentarilor din comisia de libertati civile ca ultimele masuri adoptate de parlamentarii din Romania, care ii scutesc de acuzatii de coruptie, reprezinta subiecte care vor fi analizate in luna ianuarie, potrivit EU Observer.
"Suntem foarte ingrijorati de felul in care lucrurile au evoluat intr-o directie gresita pe frontul combaterii coruptiei", a spus Viviane Reding.
Victor Ponta, atac la ambasadele straine: Nu mai e cazul sa ne atraga atentia nimeni
Ambasada SUA, despre Codul Penal: O indepartare de la statul de drept, va afecta economia
Ambasadorii Frantei, Germaniei si Olandei, la Parlament. Vor explicatii pe Codul Penal
Ambasada Statelor Unite la Bucuresti le-a reamintit parlamentarilor romani ca intr-o societate democratica "toti oamenii sunt egali in fata legii" si subliniaza faptul ca, prin modificarile aduse marti Codului Penal, Romania face un pas inapoi.
Reactia Ambasadei SUA vine la scurt timp dupa ce Ambasada Olandei la Bucuresti a anuntat ca urmareste cu ingrijorare modificarile aduse Codului Penal de parlamentarii romani. Reactii asemanatoare au avut si ambasadele Frantei si Germaniei.
De asemenea, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, s-a declarat ingrijorat de modificarile aduse Codului penal de Camera Deputatilor, subliniind ca, in opinia sa, ANI si DNA sunt "motorul reformei in viata publica din Romania"
Si Comisia Europeana s-a aratat ingrijorata de ce s-a intamplat marti in Parlamentul Romaniei, cerandu-le alesilor sa se supuna regulilor statului de drept.
In schimb, premierul Victor Ponta a