O delegaţie a primarilor din ţară a participat, în setembrie, la Bucureşti, la semnarea unui acord ce conţinea 17 revendicări ale edililor şefi din teritoriu şi care a fost semnat de vicepremierul Liviu Dragnea.
În finalul documentului întocmit de reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România solicitau şi rezolvarea situaţiei în care se regăsesc sute de primari care au fost membri în adunările generale ale societăţilor ce derulează activităţi în interesul localităţilor pe care le coordonează şi care i-a adus în stadiul de a fi declaraţi incompatibili de către Agenţia Naţionale de Integritate.
Timpul s-a scurs, iar revendicările lor nu au avut ecoul scontat drept pentru care primarii din mediul rural vor să programeze o altă întrevedere atât cu vicepremierul Dragnea, cât şi cu premierul Victor Ponta. Aspectul a fost confirmat şi de preşedintele ACoR Constanţa, Mariana Gâju şi a fost motivat de necesitatea de a afla care dintre solicitările cuprinse în acord pot fi rezolvate de către guvernanţii noştri. ,,Nu se poate să rămână doar un acord pe hârtie! Încercăm să avem această întâlnire până la finele anului”, a susţinut Gâju care a subliniat şi faptul că edilii şefi ai comunelor ,,au cerut coroborarea legii româneşti cu cea europeană pentru a se demonstra că nu suntem incompatibili, că nu am greşit, când am participat în acel consiliu de administraţie ca să accesăm fonduri europene”.
Referitor la majorarea salariilor primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene, preşedintele ACoR Constanţa a menţionat că se impunea creşterea veniturilor tuturor funcţionarilor publici din administraţia publică locală, precum şi acordarea vechimii şi a sporului de vechime de care beneficiază toţi salariaţii din ţară.
O delegaţie a primarilor din ţară a participat, în setembrie, la Bucureşti, la semnarea unui acord ce conţinea 17 revendicări ale edililor