Administraţia locală a legitimat preţul corect pentru polivalentă, 90 de milioane de lei, cel ofertat de asocierea condusă de ACI, la prima licitaţie atribuită către CON-A şi apoi anulată.
Noua licitaţie lansată pentru continuarea lucrărilor la polivalentă a fost câştigată tot de CON-A, cu preţul cel mai mic, 45 de milioane de lei, cu TVA, potrivit unui anunţ făcut ieri de primărie. Pe primul contract cu primăria, CON-A a câştigat cu 65 de milioane de lei cu TVA întreaga lucrare. La sistarea şantierului în 2012, adusese obiectivul la 65% şi a încasat, cu tot cu lucrările de conservare, în jur de 43 de miloane de lei. Primăria a preferat să ignore o decizie a instaneţei, să plătească studii şi să anuleze o licitaţie, să mai suplimenteze lucrări fără licitaţie, să mai lanseze una ca să ajungă la „preţul real" pentru o sală de sport de 7.000 de locuri.
Au câştigat acum trei ani contractul pentru construirea Sălii Polivalente de lângă stadion, la jumătate din estimarea financiară a primărie, cu o ofertă neconformă, după cum au demostrat în instanţă competitorii de la ACI înscrişi în competiţie cu un preţ de 91 de milioane de lei fără TVA. Anul acesta câştigă din nou contractul pentru finalizarea obiectivului care a ajuns la 65% din lucrări executate. Cu peste 45 de milioane de lei, cu TVA, pentru 45% din lucrare (deci aproape de preţul final ofertat iniţial pentru realizarea întregii lucrări).
Primăria a anunţat, ieri, că a atribuit contractul pentru treminarea sălii polivalente către asocierea condusă de CON-A, cu preţul cel mai mic, celălalt ofertant, Strabaq având o ofertă mai mare cu peste 23% decât valoarea estimată a procedurii, declarată inaceptabilă de comisia de licitaţie. „Contractul se referă la continuarea lucrărilor necesare finalizării acestui proiect important de investiţii, realizat din fonduri de la bugetul local, care a fost d