Noul constructor al Sălii Polivalente din Cluj e tot cel vechi: după ce instanţa a anulat licitaţia iniţială, Primăria a organizat o nouă licitaţie şi a stabilit acelaşi constructor. Toate acestea, în vreme ce şantierul a rămas de izbelişte aproape doi ani.
Primăria Cluj-Napoca a desemnat câştigătorul noii licitaţii pentru execuţia sălii multifuncţionale de sport. Contractul se referă la continuarea lucrărilor necesare finalizării proiectului, care a fost stopat de instanţă la 65%. "Finanţarea investiţiei se realizează integral cu fonduri publice locale, o parte fiind asigurată din creditul de investiţii contractat de instituţie de la CEC Bank", explică acum Primăria Cluj-Napoca.
La noua licitaţie s-au înscris doi ofertanţi, e vorba de asocierea Strabag SRL cu Strabag AG - cu o valoare de 43.224.020 lei fără TVA inclusiv cheltuieli ''diverse şi neprevăzute'', respectiv asocierea CON-A cu Nisal şi InterSport - cu oferta de 34.914.326,57 lei fără TVA, la care se adaugă cheltuieli ''diverse şi neprevăzute ''în suma de 1.640.973,34 lei fără TVA, rezultând valoarea totală de 36.555.299,91 lei fără TVA. ACI Cluj, firma care a contestat în instanţă licitaţia iniţială şi a obţinut câştig de cauză, nu s-a mai înscris la concurs.
Valoarea estimată în caietul de sarcini a procedurii a fost de 35,1 milioane lei, fără TVA.
"Asocierea Strabag SRL cu Strabag AG a fost declarată inacceptabilă, aşa cum se reiese şi din raportul expertului cooptat, fiind mai mare cu peste 23% decât valoarea estimată a procedurii, aceasta s-a impus a fi respinsă ca inacceptabilă - din punct de vedere al propunerii financiare", explică Primăria de ce a ales să continue lucrările tot cu Con-A. Termenul de realizare al proiectului este de opt luni.
Regimul de înălţime al Sălii Polivalente va fi de 1S+P+3E. Sala va avea peste 7000 de locuri cu anexele sportive si tehnice afer