Primeau câteva sute de lei dacă anunţau incidentele cu posibile persoane decedate unui patron de pompe funebre. Aşa se pare că au acţionat mai mulţi poliţişti de la secţiile 22 şi 25 din Capitală. Se pare însă că aceştia erau la concurenţă cu lucrători ai SMURD sau ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.
Oamenii legii au făcut, ieri, 17 percheziţii domiciliare şi au adus la Parchet zeci de persoane care se pare că făceau bani de pe urma victimelor implicate în incidente semnalate prin 112. Din datele preliminare ale anchetei, se pare că operaţiunile funcţionau după un plan "înfiorător". Poliţişti din Capitală, angajaţi SMURD şi ai SABI anunţau, contra cost, anumite firme de pompe funebre atunci când erau informaţi de incidente cu victime care aveau şanse reduse de supravieţuire. "Primele sesizări serioase, pe date concrete, le-am primit în trimestrul al doilea al acestui an, inclusiv din partea personalului SMURD. Asistentele şi medicii SMURD erau indignaţi de faptul că ei ajungeau la caz şi veneau şi pompele funebre după ei. Mai departe am sesizat poliţia. Era normal să blocăm un astfel de comportament", ne-a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi şeful SMURD. Mai mult, dr. Bogdan Opriţă, şeful SMURD Bucureşti, declară: "Era înfiorător. Personalul medical ajungea la caz şi, în timp ce resuscita pacientul, firmele de pompe funebre sunau deja pe numărul de pe care se solicitase ajutor".
Totul a pornit din... "prietenie"
Surse apropiate anchetei ne-au explicat de unde a început întreaga "poveste": "Doi dintre poliţişti au calitate de martor şi ceilalţi nouă au calitate de învinuit. Povestea începe cu o fată pe nume Ciubotaru, de la Secţia 25 Poliţie, care trăieşte în concubinaj cu un patron de pompe funebre din zona Ghencea. Stând de vorbă, agenţii de poliţie au aflat de relaţia a