Muncitorii care lucrează la Grădina Zoologică nu se gândesc, deocamdată, la vacanţa de iarnă, şi au trecut la lucrări de interior odată cu răcirea vremii. „Se lucrează pe ceea ce înseamnă finisaje la spitalul veterinar, birouri, adăposturi, dar şi la planetariu, urmând ca la exterior să se reia lucrările odată cu încălzire vremii”, a precizat viceprimarul Adrian Atomei.
Dacă, iniţial, edilii sperau să redeschidă parţial obiectivul din noiembrie, cel mai probabil, grădina se va redeschide în totalitate abia în primăvara anului viitor, după ce se vor finaliza toate lucrările, astfel ca să nu existe probleme în ceea ce priveşte securitatea vizitatorilor. Unele dintre cele mai mari probleme în conturarea poriectului au fost în ceea ce priveşte finanţarea care trebuia să vină de la Ministerul Mediului. În ultima şedinţă de Consiliu Local a fost făcută o rectificare în acest sens, ţinând cont că s-au primit 300.000 de lei de la minister pentru acest proiect. Până acum, la zoo au fost realizate lucrări de 22,88 milioane de lei, însă au fost decontate doar o parte, respectiv 15,91 milioane de lei ( 11.648.376 de lei de la Ministerul Mediului şi 5.740.777 de la Primăria Braşov).
Fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor sunt de 15,2 milioane de lei, grosul banilor, 10,58 de milioane de lei urmând să vină de la Ministerul Mediului, ţinând cont că baloarea totală a proiectului este de 32.037.618,70 lei. Per total, lucrările sunt definitivate în proporţie de aproape 70%, însă, diverse adăposturi sunt finalizate în totalitate, iar unele animale s-au mutat deja în „casă nouă”, cum ar fi mistreţii, cerbii, căprioarele şi lamele, unde deja s-a lucrat deja la finisajele exterioare, clădirile fiind îmbrăcate la exterior în lemn.
Muncitorii care lucrează la Grădina Zoologică nu se gândesc, deocamdată, la vacanţa de iarnă, şi au trecut la lucrări de interior o