Peste 500 de elevi de la 28 de unităţi de învăţământ din Vrancea și Bacău au promovat tradiţiile şi obiceiurile sărbătorilor de iarnă, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Tradiţiilor şi Obiceiurilor Româneşti de Iarnă ce s-a desfăşurat la Adjud. Îmbrăcaţi în straie populare sau costumaţi în călușari, capră sau urs, elevii au defilat voioşi pe străzile Adjudului, promovând în manieră proprie tradiţiile.
Elevii s-au întâlnit la sediul Colegiului Tehnic „Gh. Balş”, care a organizat festivalul, şi au plecat în marş spre Casa de Cultură, unde s-a desfăşurat spectacolul propriu-zis. Participanţii au pus în scenă obieciurile intitulate capra şi ursul, au cântat colinde şi Steaua şi au făcut urări specifice sărbătorilor de iarnă. În holul Casei de Cultură a fost organizată o expoziţie de măşti şi obiecte tradiţionale. La finalul evenimentului, elevii participanţi au primit o masă caldă la cantina unităţii de învăţământ. De asemenea, fiecare elev a primit în dar câte un pachet cu dulciuri şi obiecte bisericeşti.
Organizatorii au fost mulțumiți de numărul mare de participanți și de prestaţia elevilor. „A fost un succes real această ediție a festivalului. Am fost surprinși de numărul impresionant de participanți. Am avut oaspeți și de la Școala din Găiceana și Sascut și au fost impresionați de activitate. Mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat și sperăm ca și anul următor să putem menține tradiția de a organiza cea de-a V-a ediție”, a spus Valentin Mitrofan, directorul Colegiului „Gh. Balş”.
Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Tradiţiilor şi Obiceiurilor Româneşti de Iarnă a fost organizată de Colegiul „Gh. Balş“ şi Parohia „Sf.Parascheva“ din Adjud, paroh Nicuşor Chiriac. Coordonatori au fost directorul Valentin Mitrofan, directorul adjunct Ioan Puşcaş şi profesorii Alina Albeiu, Marian Drăghici şi Simona Ceamburu. Parteneri