Surse din cadrul anchetei au dezvăluit pentru "Evenimentul zilei" că acest sistem, din care făceau parte poliţişti şi medici, funcţiona încă din 2009. Angajaţii de la pompe funebre ajungeau la un accident sau la un caz de deces înaintea ambulanţei.
1 /.
Detalii halucinante ies la iveală într- un caz anchetat, timp de aproape un an, de poliţiştii şi procurorii bucureşteni cu ajutorul Serviciului Român de Informaţii (SRI). Administratorii a trei firme de pompe funebre au pus la punct o adevărată reţea a morţilor din care mai făceau parte nouă poliţişti, 11 medici şi asistenţi de la Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi doi subofiţeri ISU, paramedici la SMURD.
Cu ajutorul funcţionarilor, angajaţii firmelor de servicii funerare reuşeau să ajungă, de multe ori, mai repede ca Salvarea la adresa la care un om era pe moarte sau era decedat. Atunci când era sesizat un accident, un infarct, ori un deces la 112, poliţistul, medicul de la Ambulanţă sau cei de la SMURD notau numele, adresa, numărul de telefon şi le transmiteau, mai departe, celor de la servicii funerare. Mai mult decât atât, anchetatorii au aflat că până şi muribunzii erau pe listele cioclilor care le băteau la uşi, înainte să le sune ceasul.
Conduşi de poliţişti la adrese
Un anchetator a dezvăluit pentru "Evenimentul zilei" că, în goana după cadavre, se implicau, uneori, chiar poliţiştii. Aceştia mergeau împreună cu angajatul de la pompe funebre acasă la rudele decedatului, pentru a le convinge să bată palma cu complicele său. Pentru fiecare decedat dus la groapă, funcţionarii încasau sume cuprinse între 500 şi 800 de lei.
Surse din această "industrie" macabră au dezvăluit pentru "Evenimentul zilei" că acest sistem funcţiona încă din anul 2009. Totuşi, "filiera morţilor" a ieşit la iveală abia ieri, când 150 de poliţişti de la Serviciul Omoruri, Serviciul Judiciar şi Direcţi