”Pastorala anti-şist: grija Patriarhului Daniel pentru resursele naturale, introdusă în predica de Crăciun” scrie Adevărul. Patriarhul şi grija pentru resursele naturale: „Binecuvântare sau poluare?“ se întreabă jurnaliştii ADH în articol.
ÎPS Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va aminti, în Pastorala de Crăciun de anul acesta, despre iubire, bunătate, dar şi despre protejarea naturii, în contextul în care sătenii de la Pungeşti se luptă în continuare cu jandarmii pentru a împiedica exploatarea gazelor de şist.
Tot în Adevărul citim despre ”Reţete medicale compensate cu voie de la Fisc”. Din ianuarie, românii care au nevoie de medicamente compensate cu 90% vor fi obligaţi să meargă lună de lună la Fisc pentru a solicita adeverinţe care să ateste că venitul lunar nu depăşeşte 700 de lei.
În Evenimentul zilei, citim despre ”MISTERIOSUL LOC unde se nasc DECIZIILE şi un posibil tratament al DEPRESIEI” Care este mecanismul care se pune în mişcare atunci când trebuie să luăm o decizie, atunci când facem o alegere sau un pas important în viaţă noastră? A fost identificată, în urma unui studiu în laborator, zona creierului responsabilă pentru luarea deciziilor. Această descoperire ar putea avea aplicaţii importante, inclusiv în tratamentul depresiei.
Tot în EVZ citim despre Eşecul privatizărilor USL: datorii de un miliard de euro. Ministerul Economiei a relansat privatizarea Oltchim. La sfârşitul lui ianuarie 2014, ar trebui să ştim ce companii sunt interesate de combinat. Se va încerca vânzarea Oltchim fără datorii. Practic, acesta se va împărţi în două societăţi: una va prelua datoriile istorice, iar cealaltă business-ul propriu-zis. Numai că investitorul poate afla ce cumpără doar după ce este declarat câştigător (de abia ulterior se va înfiinţa compania Oltchim fără datorii), ceea ce scade interesul pentru companie.
Deputaţii, la