Este foarte important sa nu te decizi de pe-o zi pe alta sa renunti la job-ul actual si de maine sa incepi cautarea. Odata ce ai identificat noua directie profesionala ar trebui sa realizezi un plan de actiune care sa iti permita sa-ti dezvolti abilitatile care iti lipsesc pentru a obtine job-ul dorit si sa te apuci de implementarea lui inainte de a renunta la locul de munca actual, spun specialistii portalului de cariera hipo.ro.
Iata cateva elemente pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a te reorienta in cariera:
Justifica-ti reorientarea profesionala
Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa-ti justifici motivatia, atat pentru tine (pentru a te asigura inca o data ca iei decizia corecta), cat si pentru cei din jur. Noteaza-ti aceasta motivatie undeva, intrucat ulterior iti va fi utila.
Este foarte probabil sa te lovesti de reticienta celor din jur. Familia si prietenii iti vor spune ca esti visator si ca in viata trebuie sa fii pragmatic. De ce sa faci asta? Nu este putin cam riscant? Esti cu adevarat calificat? Foarte multi dintre cei care nu iti vor pune aceste intrebari vor fi totusi, in privat, putin sceptici si ei. Recruterii nu vor intelege de ce te-ar alege pe tine in locul unui candidat care are deja experienta necesara. Cu cat traseul pe care il vei parcurge va fi mai dificil, uneori iti va fi si tie util sa-ti reamintesti de motivatia pe care ai avut-o cand ai luat aceasta decizie.
Solutia? Concepe o poveste convingatoare. Multi neglijeaza acest aspect si nu tin cont de faptul ca trebuie sa existe totusi un fir logic in tot traseul profesional. Altfel, nu numai ca exista o probabilitate mai mare sa nu obtii nici macar un interviu, dar exista si riscul sa pari lipsit de viziune si schimbator in decizii.
Cum creezi, asadar, o poveste convingatoare?
Identifica temele comune. Oamenii prefer