În contextul economic actual, tinerii absolvenţi, proaspăt ieşiţi de pe băncile universităţilor, se confruntă adesea cu obstacole în a-şi găsi un loc de muncă, mai ales fiindcă aceştia nu pot oferi acel "ingredient" mereu solicitat şi dorit de angajatori: experienţa.
Primii paşi în cariera profesională aleasă se pot dovedi, însă, chiar şi mai dificili, dacă pregătirea teoretică şi practică obţinută în Universitate nu corespunde cu nevoile şi cerinţele angajatorilor.
La sfârşitul lunii noiembrie, Universitatea din Bucureşti - Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a finalizat implementarea unui proiect cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, proiect care
şi-a propus să îmbunătăţească compatibilitatea dintre programele de master în psihologie şi aşteptările angajatorilor din mediul public şi privat, pentru o mai bună absorbţie pe piaţa muncii a tinerilor profesionişti formaţi în acest domeniu.
Proiectul, al cărui beneficiar este Universitatea din Bucureşti, a fost implementat în perioada 2 decembrie 2010 - 30 noiembrie 2013, în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea de Vest din Timişoara, Maastricht School of Management Romania, Eurocenter Management Network, Structural ConsultingTM Group - www.fonduri-structurale.ro şi Asociaţia pentru Studii Calitative şi Interculturale din Sibiu (ASCIPS).
Printre cele mai importante rezultate obţinute prin proiect se numără: readaptarea şi redefinirea a 10 programe de master în psihologie, existente la nivelul universităţilor implicate în proiect, astfel încât conţinutul lor să fie mai relevant în raport cu cerinţele pieţei muncii şi crearea a trei mastere noi, cu caracter interdisciplinar. De asemenea au fost construite şi teste standard şi proceduri de