Şeful Inspectoratului Şcolar Vaslui spune că nu vede ca pe o problemă că Chevron a împărţit în unităţile de învăţământ din Băceşti rucsacuri cu rechizite şi scrisori "de curtoazie" celor 600 de elevi care învaţă în comună, în condiţiile în care regulamentele şcolare nu interzic astfel de acţiuni.
Conducerea ISJ Vaslui consideră că distribuirea de rucsacuri cu rechizite, dulciuri şi scrisori "de curtoazie" de către compania Chevron în şcolile din comuna Băceşti este normală, în condiţiile în care unităţile de învăţământ au liber să colaboreze cu agenţii economici, dacă este în interesul elevilor.
În opinia şefilor învăţământului vasluian, directorii de şcoli sunt cei care hotărăsc, conform regulamentului de funcţionare al unităţilor de învăţământ, cu cine să colaboreze, în acest sens putând fi solicitată şi opinia părinţilor elevilor.
"Regulamentul de funcţionare al unităţilor de învăţământ precizează foarte clar că în şcoli nu se face politică şi prozelitism. În rest, colaborarea şcolii cu alte instituţii sau agenţi economici nu este interzisă. Directorul şcolii este cel care hotărăşte cu cine face parteneriate. Noi am fost informaţi de situaţia de la Băceşti, iar recomandarea inspectoratului a fost ca directorul unităţii de învăţământ să ceară şi acordul părinţilor. Din moment ce l-a făcut şi l-a obţinut, nu văd ca pe o problemă că Chevron a împărţit rucsacuri cu rechizite în şcoli", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta.
Reprezentanţii Chevron România au împărţit rucsacuri cu rechizite, dulciuri şi scrisori "de curtuoazie" celor 600 de elevi ai şcolilor din comuna vasluiană Băceşti, unde compania petrolieră a obţinut acordul de mediu pentru explorarea gazelor de şist. Pe lângă o pungă cu dulciuri, rucsacurile împărţite elevilor conţin caiete de limba română, matematică şi biolog