Scris de A.S. - Consiliul Local Timişoara a stabilit, luni, cum se va aplica noua taxă de tranzit pentru autovehiculele de transport marfă peste 7,5 tone, care va intra în vigoare din 2014. Este vorba de taxa pe care vor fi obligaţi să o plătească cei care traversează oraşul deşi ar putea folosi rute alternative pentru a ajunge la destinaţie. Cei 200 de lei vor putea fi plătiţi online sau la casieria Direcţiei Fiscale, iar transportatorii depistaţi tranzitând municipiul fără să plătească, vor primi amenzi de 2.500 de lei.
Consilierii locali au aprobat, luni, procedura de administrare a taxei de tranzit. Noua taxă de tranzit a fost aprobată în Consiliul Local Timişoara în primăvară, atunci când au fost stabilite impozitele şi taxele locale pentru anul 2014. Este o taxă în valoare de 200 de lei stabilită pentru autovehiculele de transport marfă de peste 7,5 tone care, deşi au rute ocolitoare, tranzitează oraşul.
Taxa de tranzit ar urma să fie plătită, din ianuarie 2014, de cei cu vehicule de transport marfă peste 7,5 tone care traversează municipiul Timişoara când ar putea să nu tranziteze oraşul pentru a ajunge la destinaţie, folosind tronsonul de şosea de centură existent la ora actuală. Nu o vor achita cei care nu au la dispoziţie rute ocolitoare şi trebuie să străbată oraşul ca să ajungă la destinaţie.
Dacă în urmă cu o săptămână primarul Nicolae Robu afirma că vor exista două modalităţi de plată a taxei de tranzit, cu tichete vândute în benzinării sau prin eBanking, proiectul de hotărâre prezentat aleşilor în şedinţa de consiliu de luni prevedea că „taxa de tranzit se achită online, accesând site-ul www.dfmt.ro”, adică site-ul Direcţiei Fiscale a Municipiului Timişoara. Viceprimarul Dan Diaconu a propus, printr-un amendament, ca noua taxă să poată fi plătită şi la casieria Direcţiei Fiscale, propunere care a şi fost aprobată. Totodată, s-au stabilit