Piaţa imobiliară e încă în impas, dar apartamentele încă se vând. În cadrul unui proiect rezidenţial parţial realizat în zona Bună Ziua ritmul tranzacţiilor a crescut de cinci ori în insolvenţă.
Tranzacţia vedetă a anului din zona falimente/insolvenţe pe piaţa locală este vânzarea imobilului monument istoric din centrul oraşului în care au funcţionat hotelurile New York şi Continental. Lichidatorul care a gestionat procesul de vânzare preia un alt proiect falimentar de Cluj: parkingul Mărăşti.
Două dintre proiectele rezidenţiale aflate în administrarea Casei de Insolvenţă Transilvania (CIT), Alia Apartments Bucureşti şi Mao Life Residence Cluj, au vândut sau au închiriat în ultimul an de două ori mai multe spaţii decât înainte de a intra în insolvenţă, ca urmare a aplicării planurilor de reorganizare. Ritmul de vânzare în cadrul proiectului Mao Life Residence (MLR) a crescut de cinci ori în insolven?ă fa?ă de perioada anterioară acestei proceduri. „Dacă în cadrul proiectului se vânduseră doar 44 de apartamente în patru ani, în prezent, la doar opt luni după intrarea în procedură, s-au vândut 38 de apartamente", arată reprezentanţii CIT.
Potrivit acestora, de la intrarea proiectului Mao Life Residence în procedură de insolvență în aprilie 2013, Casa de Insolvență Transilvania a realizat vânzări în valoare de 3,7 milioane de euro (cu TVA inclus). În cadrul proiectului mai sunt disponibile 37 de apartamente. Casa de Insolvență Transilvania mai este administrator judiciar al ansamblurilor rezidențiale "Mănăștur Vest Panoramic", "Sun City" și "Luana 2" aflate în zona Floresti, iar în orașul Cluj-Napoca administrează două proiecte: ansamblul rezidențial Cartier Buna Ziua și un proiect imobiliar construit de Casa Augustin.
„Piaţa imobiliară este în continuare într-un impas, însă avem semne că lucrurile revin, încet, pe un trend ascendent. Proiectel