Claudiu Toader a ajuns până în semifinalele primei ediţii a emisiunii "Românii au talent". Acrobaţiile cu aluatul de pizza şi viteza la prepararea celebrului produs i-au adus şi faimă internaţională, românul câştigând multe premii la concursuri de gen. În prezent lucrează în Italia şi a fost de acord să ne dezvăluie secretele unei pizze perfecte.
Claudiu te rog să ne înveţi cum să facem un aluat bun de pizza acasă.
Pentru a face o pizza bună acasă, trebuie să fim atenţi atât la alegerea ingredientelor, cât şi la timpii de preparare. Avem nevoie de făină 00 – 3 kg (un kilogram îl folosim la întinderea aluatului), drojdie proaspătă – 1 cub de 25 g, sare marină fină – 50 de g, ulei de măsline extravirgin – 100 ml. Pentru prepararea aluatului avem nevoie de minimum trei ore. Într-un vas de plastic mai mare punem 1 litru de apă potabilă, la temperatura camerei, 100 ml de ulei de măsline extravirgin, 50 g de sare marină fină, 1/2 din cubul de drojdie şi le amestecăm cu telul, apoi adăugăm făina, un kilogram, şi amestecăm energic. Turnăm treptat şi al doilea kilogram de făină (ingredientele sunt pentru şase tăvi de pizza). Ne oprim atunci când am obţinut un aluat omogen nu foarte tare, dar nici foarte moale, să nu se lipească de mâini, şi să fie catifelat la atingere. Ulterior, formăm o bilă mare cu aluatul şi o acoperim cu folie de plastic sau o ungem cu ulei, nu excesiv, să nu prindă crustă. O lăsăm acoperită aproximativ 20 de minute pentru a ne permite să o modelăm mai uşor, iar eu îi spun relaxată, după care o împărţim în şase părţi egale cu care vom forma şase bile compacte pe care le punem pe o tavă şi le acoperim cu folie de plastic alimentară şi le vom folosi ca bază la pizza după ce îşi dublează volumul, aşa că trebuie aşezate în aşa fel încât să nu se atingă când vor creşte.
Care este cea mai proastă combinaţie