Am învăţat la Drept Constituţional că, relaţia mea, ca cetăţean cu Statul, are la bază un contract social, în care fiecare parte are drepturi şi obligaţii. Am întrebat-o atunci pe profesoară cine a semnat acest contract în locul meu şi cum poate fi reziliat. A zâmbit. Eu nu. În drept, orice contract în care una din părţi nu-şi îndeplineşte obligaţiile e considerat nul. De aceea, începând de azi, 12.12.2013, subsemnata, Ioana Lucăcel nu mai am niciun contract cu Statul.
Şi am argumente:
- Un stat care instigă, prin reprezentanţii săi, anumite categorii sociale împotriva altora, gen reacţia ministrului Barbu, nu are nicio legătură cu democraţia, libertatea şi egalitatea.
I Un stat care condamnă la faliment sute de societăţi comerciale din cauza rectificărilor peste noapte a lui Dragnea&Co, nu are economie de piaţă funcţională şi nu are dreptul să pretindă taxe şi impozite.
- Un Stat cu iniţiative legislative aiuristice şi părtinitoare nu mai e stat de drept şi nu are justiţie.
- Un stat care nu e în stare să asigure supravieţuirea şi demnitatea cetăţenilor săi, nu mai e stat.
- Un stat care nu-şi respectă istoria şi memoria nu e demnă de ea.
- Un stat care nu-şi respectă obligaţiile faţă de cetăţenii săi, nu poate încheia niciun „contract” cu ei.
De fapt, un stat condus de o gaşcă de iresponsabili, nici măcar nu mai e stat. Şi atunci, nu poate reprezenta pe nimeni. Şi nu poate încheia contracte cu nimeni.
Am învăţat la Drept Constituţional că, relaţia mea, ca cetăţean cu Statul, are la bază un contract social, în care fiecare parte are drepturi şi obligaţii. Am întrebat-o atunci pe profesoară cine a semnat acest contract în locul meu şi cum poate fi reziliat. A zâmbit. Eu nu. În drept, orice contract în care una din părţi nu-şi îndeplineşte obligaţiile e considerat nul. De aceea,