România va exporta aproximativ două milioane de cozonaci în perioada Crăciunului, în ţări precum Spania, Italia sau SUA, iar valoarea încasărilor este estimată la circa opt milioane de euro, a declarat agenţiei MEDIAFAX Aurel Popescu, preşedintele asociaţiei din domeniul panificaţiei Rompan.
"Cozonacul românesc este privit în lume precum Dacia. Este ieftin şi bun", a spus Popescu.
El a afirmat că preţul mediu de export al unui cozonac este de patru euro. Reprezentantul patronatului din panificaţie estimează că firmele româneşti vor exporta în perioada Crăciunului aproximativ opt milioane de cozonaci.
"Exportăm în ţări cu comunităţi de români, precum Spania sau Italia, dar şi în state precum SUA, Canada, Germania sau Belgia. Au început să meargă foarte bine şi exporturile în Republica Moldova", a adăugat Popescu.
Pe de altă parte, şi piaţa internă va absorbi în perioada Crăciunului aproape opt milioane de cozonaci.
În mod obişnuit, într-o lună se produc în România cam 800.000 de cozonaci.
De Paşte, în schimb, vânzările se apropie de opt milioane, deci la mivelul unui an vânzările vor depăşi 24 de milioane de bucăţi, respectiv puţin mai mult de un cozonac de persoană pe an.
România va exporta aproximativ două milioane de cozonaci în perioada Crăciunului, în ţări precum Spania, Italia sau SUA, iar valoarea încasărilor este estimată la circa opt milioane de euro, a declarat agenţiei MEDIAFAX Aurel Popescu, preşedintele asociaţiei din domeniul panificaţiei Rompan.
"Cozonacul românesc este privit în lume precum Dacia. Este ieftin şi bun", a spus Popescu.
El a afirmat că preţul mediu de export al unui cozonac este de patru euro. Reprezentantul patronatului din panificaţie estimează că firmele româneşti vor exporta în perioada Crăciunului aproximativ opt milioane de cozonaci.
"Expor