Tehnicianul, care acum antrenează FCM Câmpina, din liga a III-a, şi este la negocieri pentru preluarea lui SCM Argeşul Piteşti, a fost pe banca Astrei în ultima partidă directă dintre Steaua şi giurgiuveni. A fost 2-0 pentru Steaua, pe Ghencea, într-un moment în care forţa roş-albaştrilor era net superioară tuturor echipelor considerate a fi contracandidate la titlu. Antrenorul a acceptat să analizeze, pentru ProSport, situaţia celor două echipe în apropierea dublei pe care mulţi o consideră decisivă pentru câştigarea campionatului.
Cât de diferite sunt cele două echipe faţă de momentul 10 decembrie 2012, ultima întâlnire directă dintre cele două formaţii? Atunci, ca şi acum, partida era percepută ca având un caracter semi-decisiv în lupta pentru titlu.
E limpede că Astra este o echipă care, beneficiind şi de achiziţiile utile făcute, se află pe un trend ascendent, lucru probat de evoluţiile din ultima perioadă. Cumva în antiteză, deşi după părerea mea rămâne cea mai valoroasă echipă, Steaua fără doi jucători exponenţiali (n.r. – Chiricheş şi Rusescu) şi cu imperativul acesta al dispersiei de energii pe trei fronturi. Va fi o dublă echilibrată şi cred că are şi o anumită rezonanţă în configuraţia finală a clasamentului.
O anumită rezonanţă, deci nu o vedeţi cu caracter decisiv?
Poate fi decisivă numai în situaţia în care Astra va câştiga ambele partide şi atunci devine favorită certă. În situaţia în care Steaua câştigă sau punctele se vor împărţi, lupta va rămâne deschisă până la final.
”Anul trecut, jucătorii Astrei au clacat încă de pe tunel”
Starea de spirit a fanilor şi a oamenilor de fotbal pare să fie asemănătoare acum, la fel ca anul trecut. Mă refer la faptul că partida este văzută drept una echilibrată. Totuşi, atunci Steaua a învins uşor.
Sunt diferenţe majore. Astra de la momentul respectiv era aflată î